Verta žinoti

Atgal

Apie audinius (3) .

2017 05 30

Flanelė – pašiauštas, medvilninis, vidutinio storumo audinys, pūkeliu, Šiaušiama iš abiejų pusių, audinio paviršiuje susidaro minkštas pūkas, todėl atrodo, kad geriau šildo. Tačiau skalbiant, jis palengva nusiplauna – ilgainiui pūkeliai susivelia į gumuliukus ir patalynė atrodo nebe taip gražiai. Atsparesnė dėvėjimui yra tankesnė flanelė. Flanelė ilgiau išlaikys pūką skalbiama švelniu režimu, ilgiau nesipumpuruos, jei skalbiant bus įdedama į maišelį ir patirs mažesnę trintį su kitais skalbiniais.Jei pirksite truputį brangesnę, kurios plaukelis kirptas, ji bus lygiai tokia pat švelni, o geros išvaizdos nepraras ir po daugelio skalbimų.

 

Trikotažas – lengvai krintantis, taip pat minkštas, gerai apgaubia, nesiglamžo. Minusas – patalynė iš šios medžiagos gali atrodyti šiek tiek netvarkingai, greitai išsitampo.

 

Perkelis - plonas ir tankus medvilninis audinys, švelnaus grifo, austas drobiniu pynimu. Vienspalvis arba margintas, naudojamas moteriškiems ir vaikiškiems apatiniams drabužiams, patalynei bei nosinaitėms siūti.