Verta žinoti

Atgal

Apie audinius (2) .

2017 05 30

Kartūnas - retas, vienspalvis arba margintas, vidutinio sunkumo, drobinio pynimo medvilninis audinys dažniausiai iš vidutiniškai šiurkščių verpalų

Satinas – labai tankus ir švelnus ilgapluoštės šukuotinės medvilnės audinys, blizgesiu primenantis šilką. Lėčiau dyla, gerai išsaugo spalvą. Šis audinys lengviau lyginasi, tad nemėgstantiems lyginti geriau rinktis satino patalynę. Tradicinis satinas yra 100% medvilninis audinys, bet rinkoje gali būti ir su poliesterinio pluošto priedu. Toks audinys yra stipresnis, bet blogiau sugeria drėgmę. Satinai su poliesterinio pluošto priedu yra pigesni, stipresni, tačiau skalbiant ant medžiagos paviršiaus gali susidaryti kamuoliukai.

Damastas – aukščiausia satino rūšis. Tai panašiai kaip atlasas blizgantis prabangus audinys iš labai plonų verpalų. Jis išaustas žakardo technologija (kaitaliojant metmenų pynimą atauduose sukuriami masyvūs reljefiniai raštai). Dažniausiai raštai tokios pačios spalvos kaip fonas, bet gali būti ir išausti iš skirtingų spalvų siūlų. Tokie komplektai laikomi prabangiais.